Strzelałem z carbon tech, kiedy po raz pierwszy zacząłem uprawiać łucznictwo sportowe i bardzo mi się podobały, wygrałem z nimi wiele turniejów, a gdy dorastałem jako łucznik, zacząłem używać hooter shooter, aby dostroić zgrupowanie do tej samej dokładności otworów i odkryłem, że moje carbon tech zaczynały się od otworu wielkości piłki do squasha, a następnie mogłem je dostroić do tej samej dokładności otworów. Wtedy indeksowaliśmy również kręgosłup za pomocą ramy i wypadły naprawdę dobrze pod względem prostoliniowości i kręgosłupa, a Gold Tip był liderem w tej dziedzinie.
Ale
W ciągu lat, w których strzelałem z carbon tech, musiałem kupować 3 do 4 tuzinów rocznie, ponieważ po prostu nie mogły przyjmować żadnych trafień z tyłu, a także kruszyły się od uderzeń w ścianę boczną, gdy były potrząsane w celach 3D przez moich kumpli. Ale najbardziej niepokojąca była wgłębienia, wcześnie nauczyłem się z moimi carbon tech, że kiedy ktoś strzela obok ciebie i potrząsa tobą, musisz wygiąć strzałę, ponieważ ich tuleja może wybić maleńkie wgłębienie w strzale tuż przed lotkami, a strzała eksploduje następnym razem, gdy strzelisz w to miejsce.
Założyłem po prostu, że wszyscy zużywali 3 do 4 tuzinów strzał 3D, ponieważ byłem po prostu nowym strzelcem i nie wiedziałem zbyt wiele o drobniejszych szczegółach, ale to nie jest normalne.