Archery Talk Forum banner

Nowe wyniki dla Iron Will Turkey Broadhead

1K views 7 replies 7 participants last post by  bow13  
#1 ·
Opracowuję tę głowicę do strzał z indyka od kilku lat. Została zaprojektowana tak, aby przecinać narządy wewnętrzne głównym ostrzem, a następnie haki pazurów wczepiają się w tkankę, spowalniając strzałę i przenosząc maksymalną energię obalającą. Późną jesienią ubiegłego roku wysłaliśmy głowice do kilku użytkowników Archerytalk, aby przetestowali te głowice. Jeśli byłeś jednym z testerów zeszłej jesieni lub kupiłeś głowice i testowałeś je tej wiosny, podziel się tutaj swoimi wynikami.

#2 ·
W zeszłym sezonie miałem okazję przetestować nowy grot do polowania na indyki i nie zawiódł. Zabiłem kilka ptaków tą samą głowicą, co dowodzi, jak trwałe są te groty. Użyłem 125gr Wide, który działał bez zarzutu. Strzelałem z odległości 12–15 jardów z moim łukiem 75# Mathews, a ptak ledwo przeleciał 8 jardów, zanim upadł.

Strzelam z strzał Easton Axis Long Range, więc zamieniłem Claw na ostrza krwawiące i postępowałem zgodnie z filmem instruktażowym dotyczącym ustawiania grotu, aby zainstalować główne ostrze. Nie zauważyłem żadnej różnicy w locie, gdy dostrajałem strzałę bez grotu do 50 jardów.

Naprawdę podekscytowany nadchodzącym sezonem polowań na indyki i mam nadzieję zabić więcej ptaków tym samym grotem!

#4 ·
Bill, przepraszam, że się spóźniłem na imprezę. Strzelam z Iron Wills od 2 lat i właśnie kupiłem tuzin strzał, więc oczywiście musiałem wypróbować groty do indyka. Nie zawiodły. Indyka zobaczył, jak naciągam łuk i odwrócił się, żeby odejść, więc miałem trudny strzał, a indyk zginął po uderzeniu. Mam dobrego przyjaciela, który pracował w nadgodzinach, żeby jak najszybciej sprowadzić mi ptaka.

Attachments

#6 ·
Oto film z moich polowań na indyki w Teksasie kilka tygodni temu z naszymi nowymi głowicami Turkey Broadheads. Jeśli nie chcesz oglądać całości, czasy strzałów to 4:05, 6:45 i 7:40. Ostrzeżenie o spoilerach: 3 indyki w dół! Daj mi znać, jeśli masz pytania.

Niesamowity film! Kopałem się po tyłku za to, że nie rzuciłem kapelusza na ring do testów. Kilka tygodni temu miałem awarię mechaniczną na ptaku docelowym - trochę trudno zdobyć niektóre z tych i ustawić łuk do kolejnego strzału do niego za 2 tygodnie. Ale te będą wyborem numer jeden!

Jaka konfiguracja żelaznej woli: strzała / wkładka / głowica, którą poleciłbyś dla Mathews Lift z 55 funtami / 28-calowym naciągiem?