Archery Talk Forum banner

Łuki Sanlida X8 / X9

1 reading
11K views 20 replies 18 participants last post by  1canvas  
#1 ·
Po strzelaniu z łuków Sanlida X8 & X9 mojego sąsiada, które miał przez cały rok, myślę o kupnie krótkiego ata. Byłem bardzo zaskoczony, jak dobrze strzelały. Bardzo ciche, prawie żadnych wibracji, świetny cykl naciągania i przyzwoita prędkość. Chwyt jest dobry. Byłem oszołomiony tymi łukami za około 200 dolarów. Myślałem o czymś, co zastąpi instynkt niedźwiedzia. Jak na te pieniądze jestem zachwycony jakością Sanlidy. Czy ktoś ma taki ?
Image

#3 ·
Nie jestem pewien, jakiego rodzaju informację zwrotną otrzymasz, ponieważ jest to firma z siedzibą w Chinach. Nie ma tu zbyt wiele miłości do ich produktów. Chociaż mogę być zaskoczony.
Rozumiem, co mówisz, ale używamy w naszym życiu wielu przedmiotów wyprodukowanych w Chinach i innych krajach!
Kończyny są produkowane w USA ze szkła Gordon, a cięciwy w USA z bcy. To w zasadzie mieszanka.

#5 ·
Również przyglądałem się tym łukom. Mam celownik Topoint, który jest naprawdę ładny. Firmy te przyjrzały się temu, co jest produkowane i w pewien sposób udoskonaliły rzeczy, czyniąc je przystępnymi dla przeciętnego człowieka.

Uważam za zabawne, gdy ludzie plują i prychają na chińskie firmy, pisząc na komputerze, który nie został wyprodukowany w USA, i jeżdżą samochodem lub ciężarówką z mnóstwem części wyprodukowanych gdzie indziej.

#6 ·
Również przyglądałem się tym łukom. Mam celownik Topoint, który jest naprawdę ładny. Firmy te przyjrzały się temu, co jest produkowane i w pewien sposób udoskonaliły rzeczy i uczyniły je przystępnymi dla przeciętnego człowieka.

Uważam to za zabawne, gdy ludzie plują i prychają na chińskie firmy, pisząc na komputerze, który nie został wyprodukowany w USA, i jeżdżą samochodem lub ciężarówką z mnóstwem części wyprodukowanych gdzie indziej.
Zgadzam się!
Z moich badań wynika, że Sanlida jest tam naprawdę dobrą, znaną firmą.

#7 ·
wskazówki dotyczące osób, które mówią, że to im wybuchnie w twarz

Szczerze mówiąc, jest wystarczająco dobre, aby wykonać zadanie, może nawet lepsze niż łuki klasy podstawowej w USA w tej samej cenie. Chciałbym jednak zobaczyć kilka długoterminowych recenzji na ich temat, zanim zdecyduję się na zakup używanego flagowca od „normalnego producenta”.

Te części łuku prawdopodobnie wyjeżdżają z ogromnej fabryki produkującej wszystko, od części samochodowych po blendery. Przy takiej skali produkcji można znacznie obniżyć koszty bez konieczności obniżania jakości. Haczykiem jest jak zawsze to, że nie wiesz, gdzie oni po prostu „prześcigają nas w produkcji”, zadowalając się mniejszą marżą zysku lub oszczędzając na jakości w znaczący sposób.

#13 ·
Wygląda to na PSE Whitetail, 310 fps IBO. Ktoś tutaj kupił jeden i zrobił recenzję i był zaskakująco zaskoczony tym, jak dobrze strzelał.

Kupiłbym coś z Chin, czyli Buick Envision, zanim kupiłbym cokolwiek z Japonii, czyli Toyota/Nissan/Honda, którzy zabili lub zranili 400 000 żołnierzy USA, żebyśmy nie zapomnieli...

FYI: Toyota właśnie otrzymała wysoką grzywnę za fałszowanie problemów bezpieczeństwa w swoich pojazdach przez jedną ze swoich spółek zależnych, a Honda odmawia publikowania wezwań do naprawy.

#14 ·
Niedawno kupiłem Sanlida Hero x8, ponieważ fizyczna waga łuku i kilka raportów online kierowały moją decyzją. Wyglądał świetnie w pudełku, kiedy przyszedł z Hongkongu, ale pierwszą rzeczą, którą zauważyłem, było to, że przeziernik był zainstalowany dokładnie przeciwnie do kierunku pętli D. Cóż, pomyślałem, że i tak wszyscy musimy wyregulować nasz przeziernik, więc (mimo że w kartonie znajduje się karta kontroli jakości) to zbytnio mnie nie zmartwiło. Wyobraźcie sobie jednak moje przerażenie, gdy wyjąłem łuk z kartonu i znalazłem wadę obróbki na dolnej krzywce (obszar jasnego, surowego metalu kontrastuje przytłaczająco z czarną pomalowaną krzywką) - i pamiętajcie o 'załączonej karcie kontroli jakości'. Cóż, wciąż strzela OK, ale kiedy zgłosiłem to do linii kontaktowej Sanlida, dostałem tylko informacje o zasadach zwrotu i bardzo się ucieszyli, kiedy powiedziałem im, że mam łuk wyprodukowany w USA, którego i tak mogłem użyć! Cóż, to moja historia nieszczęścia. Nadal trzymam się wszystkich moich innych zaufanych chińskich produktów łuczniczych, takich jak mój piękny łuk bloczkowy Junxing ILF, celowniki Topoint itp.

#17 ·
YouTube jest pełen filmów. Mają również łuk w stylu Hoyt. Z tego, co widziałem, łuki są solidne. I dbają o ciebie, jeśli wystąpi problem. Osobiście wybrałbym markę Bass Pro/Cabelas, jeśli potrzebowałbym czegoś bardzo taniego, co załatwi sprawę.

Jeśli strzeliłeś z niego i ci się spodobał, dlaczego jeszcze go nie zamówiłeś?

#21 ·
YouTube jest pełen filmów. Mają również łuk w stylu Hoyt. Z tego, co widziałem, łuki są solidne. I dbają o ciebie, jeśli wystąpi problem. Osobiście wybrałbym markę Bass Pro/Cabelas, jeśli potrzebowałbym czegoś bardzo taniego, co załatwi sprawę.

Jeśli strzeliłeś z niego i ci się spodobał, dlaczego jeszcze go nie zamówiłeś?
Prawdopodobnie również wyprodukowane w Chinach