Archery Talk Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

taylormade449

· Registered
481 Posts
Discussion starter · #1 ·
Jak stwierdza tytuł, czy łuki Hoyta generalnie obracają się w jedną czy drugą stronę. Wiem, że większość łuków wydaje się obracać w lewo, ale PSE, z którego pochodzę, obracało się w prawo. Właśnie kupiłem nowy, stary model VTM34 w lokalnym sklepie, ale będę go miał dopiero za tydzień lub dwa. Oczywiście sprawdzę go, kiedy przyjdzie, ale jeśli wszyscy powiedzą tak, obracają się w lewo, założę, że mój też tak będzie.

Jak mówi tytuł, czy Hoyty generalnie obracają się w jedną czy drugą stronę. Wiem, że większość łuków wydaje się obracać w lewo, ale PSE, z którego pochodzę, obracało się w prawo. Właśnie kupiłem nowy, stary VTM34 w lokalnym sklepie, ale będę go miał dopiero za tydzień lub dwa. Oczywiście sprawdzę to, kiedy przyjdzie, ale jeśli wszyscy mówią, że tak, obracają się w lewo, założę, że mój też tak będzie.
Nie zakładaj niczego. Na ten temat jest mnóstwo opinii, ale przeprowadzono również testy, które wykazały, że ten sam łuk wyrzuca różne strzały w lewo i w prawo. Wiem, że mój RX8 może rzucać Black Eagle Rampages w prawo, ale moje Gold Tip Airstrikes idą w lewo. Nasz sklep przeprowadził test i stwierdził, że różne kręgosłupy tej samej strzały mogą obracać się inaczej. Rzeczywistość jest taka, że dla przeciętnego strzelca nic z tego nie ma znaczenia. Jeśli opierzysz lewo na strzale obracającej się w prawo, będzie się obracać w lewo, gdy znajdzie się zaledwie kilka metrów od łuku. To samo dotyczy opierzenia w prawo na strzale obracającej się w lewo. O ile nie jesteś w stanie konsekwentnie trafić w dziesięciocentówkę z odległości 50 metrów, nigdy nie poznasz różnicy.

1 - 2 of 2 Posts