Archery Talk Forum banner

Ramiona Samick..Extreme, Extreme BF, czy co???

5.1K views 7 replies 6 participants last post by  straat  
#1 ·
Witajcie wszyscy... Zastanawiałem się, jaka jest, jeśli w ogóle, różnica między ramionami Samick's B.F. Extreme i Extreme BF?...Pomijając oczywiste różnice w kolorach?...Słyszałem/czytałem, że to to samo ramie, a także czytałem coś innego...Ostatnio kilka zestawów tych ramion Extreme sprzedawano w rozsądnych cenach i tęsknię za moimi starymi ramionami Samick Masters, więc pomyślałem, że zbiorę trochę dobrych informacji od poinformowanych i pomocnych ludzi tutaj na forum A.T. FITA...Wszelkie informacje z pierwszej ręki (jakość strzelania, prędkość strzały, trwałość, tego typu rzeczy), dobre lub złe, będą pomocne...Z góry dziękuję!........Jim

#2 ·
"Słyszałem", że mają ten sam układ warstw i profil łuku, ale wersja tarczowa Samicka ma rdzeń z pianki i drewna, podczas gdy wersja Trad Tech ma piankę i rdzeń z "pianki" bakelitowej, która jest rodzajem plastiku. Mogę się mylić i jeśli ktoś wie, proszę o poprawienie.

#3 ·
Mam wersję docelową, która ma drewno i brązowy bakelit w rdzeniu. Wersja tradtech jest taka sama, ale pomalowana na czarno. Wcześniejsza wersja, kiedy po raz pierwszy się pojawiła, nie miała warstwy drewna. Zostały wyprodukowane na bardzo krótki czas. Te, które Lancaster sprzedaje od kilku lat, wszystkie mają drewno i bakelit, a także warstwy włókna węglowego. To informacje od ludzi z Lancaster Archery Supply. Bardzo lubię moje kończyny w modelu docelowym. Moje mają rok i mają napis Extreme BF. Później zamieszczę zdjęcie.

#4 ·
Miałem wcześniejsze Extremes około 10 lat temu i były to niezwykle szybkie ramiona, ale trochę trudno było je przeciągnąć przez kliker przy mojej prawie 29-calowej długości naciągu, w przeciwieństwie do moich znacznie płynniej działających winexes......

Zauważ również, że ich rzeczywista waga była również nieco wyższa niż zaznaczono....moje ramiona oznaczone 36# dochodziły do 45# na moim 25-calowym pse x-factor z całkowicie wkręconymi śrubami ramion...

#5 ·
Ekstremalne były moim zdaniem najlepszym ramieniem. Nie czułem, żeby Ekstremalne 2.0 strzelały tak celnie. Ekstremalne BF były ostatnią wersją ramion.

Kiedy pojawiły się Masters i Extremes, widziałeś je wszędzie na światowej scenie. Ustanowiły wiele rekordów. Kiedy pojawiły się 2.0 i BF, rzadko widywałeś kogoś strzelającego z nich na arenie międzynarodowej. Win Win pojawił się i robił lepsze ramię. Zawsze zakładałem, że chłopaki z MK Korea zrobili masters i extremes, a potem odeszli, pozostawiając Samickowi podwykonawstwo 2.0 i BF innym producentom ramion, a jakość na tym ucierpiała. Ale mogę się mylić. Nigdy nie pytałem fabryki MK o ich harmonogram odejścia z Samicka i ostatnie ramiona, które zrobili przed przeprowadzką.

Wiem, że Extremes były preferowane, a następnie 2.0 i wreszcie BF pod względem użytkowania na światowej scenie.

Chris

#7 ·
Extremy były moim zdaniem najlepszym ramieniem. Nie czułem, żeby Extremy 2.0 strzelały tak celnie. Extreme BF było ostatnią wersją ramion.

Kiedy pojawiły się Masters i Extremes, widziałeś je wszędzie na światowej scenie. Ustanowiły wiele rekordów. Kiedy pojawiły się 2.0 i BF, prawie nikt już ich nie używał na arenie międzynarodowej. Win Win pojawiło się i produkowało lepsze ramię. Zawsze zakładałem, że chłopaki z MK Korea zrobili Masters i Extremes, a potem odeszli, pozostawiając Samickowi podwykonawstwo 2.0 i BF innym producentom ramion, a jakość na tym ucierpiała. Ale mogę się mylić. Nigdy nie pytałem fabryki MK o ich harmonogram odejścia z Samicka i ostatnie ramiona, które zrobili przed przeprowadzką.

Wiem, że Extremes były preferowane, a następnie 2.0 i wreszcie BF, jeśli chodzi o użycie na światowej scenie.

Chris
Chris....Kiedyś posiadałem zestaw pierwszych ramion Masters, były dość wyjątkowe....Twoim zdaniem, które z ramion MK Korea produkowanych obecnie są podobne lub może lepsze niż starsze ramiona Masters i Extreme z Samicka??...Z góry dziękuję...:)..........Jim

#6 ·
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, wiedziałem, że dostanę pomocne informacje od dobrych ludzi....Bardzo pouczające rzeczywiście....Uważajcie na siebie....Jim